W dniu 06.11.2021 r. Uczestnicy Zajęć Klubowych spotkali się, by wziąć udział w warsztatach kulinarnych. Pod okiem zawodowych kucharzy z Karpiel Pub z Głowienki przygotowali przystawkę i danie główne. Korzystając z cennych wskazówek każdy mógł samodzielnie skomponować przystawkę w formie tortilli według własnego pomysłu. Następnie przeszli do przygotowania dania głównego, które składało się z pieczonej gęsi, puree z dyni i kalafiora, groszku cukrowego, konfitury z czerwonej cebuli. Rześki dodatek stanowiła sałata rzymska z sosem winegret. Podczas pracy Panowie opowiadali o całym procesie przygotowania dania, podpowiadali jak łączyć ze sobą różne smaki i odpowiadali na pytania Klubowiczów. Uczestnicy uczyli się w jaki sposób pięknie ułożyć danie na talerzu, bo jak wiadomo jemy również oczami. Było pracowicie, smacznie i zdrowo.